Neodgovorne

NEODGOVORNE

Autorice i izvođačice: Hrvoslava Brkušić, Ivana Pipal i Martina Tomić
Koreografija: Martina Tomić
Glazba: Hrvoslava Brkušić
Crteži: Lena Kramarić Produkcija: UPUH

O PREDSTAVI

Četiri autorice, postavljajući mnoga pitanja i osvještavajući svoje svakodnevne pokrete, razvijaju projekt radnog naslova ‘’Neodgovorne’’ koji je još uvijek u nastajanju. Spajanjem različitih medija i vještina autorica, putem zvuka, slike, pokreta i osjećaja, stvara se začudna izvedba između nesigurnosti i sigurnosti. Metodologiju rada čine situacije  i emocije u kojima se autorice susreću, tražeći svoje sličnosti i različitosti, te povezujući u smislenu cjelinu svoje interese  kao i medije putem kojih se izražavaju.

Na koji se sve način mogu prikazati emocije u drugim medijima? Kako doći do ravnoteže? Kako prolazimo kroz zrak? Hoću li danas stići u park? Kako se traži bez cilja? Što najviše primjećujem u svakodnevnici?  Što bi se desilo da svakoj emociji (pokretu) dodamo uzdah, uzvik ili zvuk? Koje su naše mogućnosti? Što bi bilo da smo cijelo vrijeme svjesni gravitacije? Koliko često se obratim svom tijelu, da vidim kako je? Koja iskustva izabrati u moru? Da li promjene biraju tebe ili ti biraš njih? Od čega se sastoji naš svijet? Kako obajsniti i utjeloviti pokret koji je nejasan? Kako vidimo? Kako osjetiti zvuk? Kome komuniciramo?

Svaka autorica posjeduje karakterističnu  sposobnost, ima svoju intuiciju, i drugačije opažanje, a stvaralačka ideja koja je polazište projekta zasniva se na intimnim pitanjima proizašlima istraživanja nekoliko emocija. Autorice naglašavaju da je rezultat usmjeren prema publici, te žele  komunicirati o svakodnevnici s kojom se svatko može poistovjetiti. Izvedba nudi i neobične ‘upute za korištenje’ raznih svakodnevnih pokreta i sposobnosti.

Premijera: 20. 09. 2014. u 20:00 h. ZPC
Projekt je realiziran sredstvima Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba.

Poveznica na članak.